Skovbadning i Stensbæk

Få kontakt med naturen, bliv fyldt med forfriskende energi og skøn dyb ro.

Stensbæk Den Holistiske Højskole ved Gram inviterer alle der elsker natur til Japansk Skovbadning

- og nej, det er ikke nødvendigt at medbringe badetøj!

​Skovbadning er en helt særlig måde at være i naturen på ved øvelser i at være sansende, nærværende og forbinde sig med naturen. Det handler om at give slip, være mentalt til stede i skoven og opleve fredfyldt frihed og kontakt med naturens kraft.

Skovbadning, ”Shinrin Yoku”, har siden 80 érne været udbredt Japan, hvor man har gjort sig gode erfaringer med at opmærksomt nærvær i naturen er hjælpsom ved stress. Forskning viser, at det har en positiv effekt på vores mentale sundhed, når vi opholder os i naturen samt at ophold i naturen bl.a. styrker immunsystemet og sænker blodtrykket.

​Skovbadning har igennem årtierne bredt sig til andre del af verdenen, herunder Sverige hvor man kan få ”natur på recept”, og nu kan det også afprøves i skovene omkring Den Holistiske Højskole.

Skovbadningen indeholder enkle øvelser som alle, både børn og voksne, kan være med til. Det eneste forudsætning for at deltage er, at man kan være stille og gå i roligt tempo sammen med de andre deltagere.

​Påklædning efter vejret, medbring gerne en drikkedunk med vand samt sideunderlag, eller tilsvarende.

​Søndag d. 2. juni kl. 13 - 15.30

Pris:

80 kr voksen

40 kr store børn - børn under 12 år gratis.

Mødested: Skovcafeen

​Der vil efterfølgende være mulighed for at købe dejlig nybagt, økologisk kage og drikke i Højskolens Skovcafé.

​Guide: Mindfulness lærer Hanne Pedersen

Tilmelding til Japansk Skovbadning​