Liv i Livet

Foredrag og musik ved Mette Wind Ramsgaard

​Er vi gået fra sans og samling?

​Og hvordan bliver vi sansende og samlede igen?

​Og hvordan hænger det at være ved ”sans og samling” sammen med at være et ansvarligt menneske?

Vi er i høj grad blevet moralister, som kan fortælle en masse om, hvad vi BØR gøre, men vi kan ofte ikke mærke det – altså sanse det. Ansvarlighed er nøglen til at leve et liv, hvor bæredygtighed er en selvfølge – det er ikke et mål, en ambition eller en pligt, men noget der er lige så naturligt, som at trække vejret.

Vi har fået skabt et samfund, og har en historisk arv, som har gjort det næsten umuligt at være ansvarlige, fordi sansningen er blevet underkendt, fordi vores frie naturlige måde at være menneske på, er blevet underkendt. Ingen sansning og frihed, ingen ansvarlighed – de ting hænger sammen.

Dette er en personlig fortælling om at vågne op til sans og samling, og erfare at der er liv i livet; at tunghed kan forvandles til lethed, angst vige for mod, påtaget coolness vige for oprigtighed, selvbevidsthed vige for bevidsthed og at tunge moralske pligtfølelser kan vige for letheden i ansvarlighed.

Det er en fortælling om barndom, ungdom og... hvorfor hedder det ikke voksendom? Alderdom må I have til gode, men noget om, som barn, at arbejde som ridende avisomdeler, senere som højskolelærer i faget ”økologi og bæredygtighed, så tantramassør og nu som musiker, komponist og fortæller.

Det handler om en rastløs flytten land og rige rundt i mange år, indtil roen kom, og dermed også ro i det nuværende hjem på Friland og om få år på Grobund i Ebeltoft.

Fortællingerne afløses indimellem af musik og fællessang.

Foredraget ligger i forbindelse med kurset Det bæredygtige liv. Du kan naturligvis sagtens tilmelde dig foredraget i sig selv uden at deltage på kurset.

​Fredag d. 3. oktober klokken 19 - 21

Pris: