Ring på telefon: 51 36 18 09       |       Følg os på Facebookfb-f-logo__blue_29       |       Englishgb

Telefon: 51 36 18 09       |       Facebookfb-f-logo__blue_29       |       Englishgb

Din sundhed er taget som gidsel

Debatoplæg om alternativ behandling må ud i lokalsamfundet

Skal vi have tilskud til zoneterapi, healing og kranio-sakral terapi, lige som vi får til fysioterapi og tandlæge? Skal vi lytte til de læger, der siger det ikke virker, kan være farligt og er spild af penge? 

Eller er det i virkeligheden hele vores verdensbillede, der er problemet?

I 2017 brugte 1.3 millioner danskere alternativ behandling, men desværre er situationen stadig låst fast i en ufrugtbar skyttegravskrig mellem læger og alternative behandlere.

Fra skyttegravene kaster man så meget mudder i hovedet på hinanden, at ingen af parterne er i stand til at se klart og have en fordomsfri saglig dialog. Og i sidste ende går det ud over os som borgere, at læger og alternative stadig skændes om de samme ting.

Det bør der ændres på, mener Jesper Odde Madsen, journalist & forfatter med speciale i alternativ behandling, som holder debatoplæg (tid og sted) Han formidler en række fakta, men tillader sig også at fremlægge de holdninger og konklusioner, han er kommet frem til efter at have fulgt området gennem 20 år.

  • "Vi ved for lidt om de muligheder for sundhedsmæssige gevinster, der måtte være ved et samarbejde mellem sundhedsvæsenet og de alternative behandlere. Jeg mener at det sundeste for os alle er, hvis den alternative verden og sundhedsvæsenet lærer af hinanden og lader os andre få gavn af det" siger Jesper Odde Madsen.
  • I aftenens løb vil man høre udsagn fra især læger, alternative behandlere og forskere. Hvorfor er de så uenige, hvordan skal man egentlig forske i alternativ behandling, og har vi måske brug for en helt anden måde at opfatte verden på?
  • Det er udemokratisk, at vi som borgere og patienter er fanget i en krydsild mellem sundhedsvæsenet og de alternative behandlere. I sundhedsvæsenet vil man ikke forsøge sig med et samarbejde, og der bliver ikke forsket i konsekvenserne mht. bl.a. sundhed, bivirkninger og sygefravær.
  • Taberne i spillet bliver altså forbrugerne, fordi de ikke har adgang til neutral og seriøs viden, som er til at forstå – og fordi de ikke har mulighed for at få kvalificeret rådgivning om alternativ behandling, når de er i kontakt med sundhedsvæsenet.
  • Problemet har desværre mange år på bagen, og spørger man politikerne på Borgen, finder man hverken indsigt i emnet eller vilje til at løse problemet, siger Jesper Odde Madsen.
  • Når hverken fagfolk eller politikere kan finde ud af det, må debatten ud i lokalsamfundet, så at mange flere bliver klædt på til at stille krav til vores sundhedspolitik. Og tidspunktet er måske ikke så ringe endda, da vi jo skal have valg inden 17. juni.

Onsdag den 12. juni klokken 19 - 21

Tilmelding nødvendig:

Du kan tilmelde dig til debatoplægget her

Yderligere oplysninger: www.galilei.dk/debat eller Jesper: 4040 3732 – jm@jespermadsen.dk

​​

Hvem er vi »​

På højskolen har vi hovedsagelig kurser, hvor vi arbejder med personlig udvikling og udvikling den spirituelle bevidsthed

Stensbæk - Den Holistiske Højskole

Stensbækvej 29

6510 Gram

Telefon: 51 36 18 09

Mail: info@holistisk-hojskole.dk

​Kontakt os »

Ønsker du yderligere oplysninger så kontakt os.

Kontortid: Mandag til fredag 9.00 - 15.00

​Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de sidste nyheder direkte på mail.

Stensbæk Den Holistiske Højskole
Stensbækvej 29
6510 Gram