Ring på telefon: 51 36 18 09       |       Følg os på Facebookfb-f-logo__blue_29       |       Englishgb

Telefon: 51 36 18 09       |       Facebookfb-f-logo__blue_29       |       Englishgb

Et lysbillede foredrag om Den Grønne Mand

Hvem er han? Og hvad kan vi lære af ham?

Som aldrig før søger vi mennesker ud i naturen fordi vi ønsker at flytte horisonten i vores bevidsthed. Vi ønsker at vores perspektiv og vores udsyn skal blive større. Vi vil gerne skabe en balance mellem det sjælelige og det jordiske, og når det sker opnå en følelse af dyb fred. Sagt på en anden måde, vi vil gerne mærke Den Grønne Mands tilstedeværelse.

Den Grønne Mand eksisterede i forhistorisk tid og eksisterer stadigvæk i dag. Han er dog, den ene gang efter den anden, forsvundet ud af menneskets bevidsthed. I det ubevidste kan han hvile i hundredvis af år for pludselig at dukke op igen.

I dag finder vi Den Grønne Mand hovedsagelig afbilledet i kirker og katedraler - bl.a. i Chartres Katedral, hvor der findes over 70 eksemplar af ham. Oftest bliver han skildret som et hoved uden krop - et hoved formet nærmest kun af blade - og grunden til at han igen er dukket op i vores bevidsthed er, han vil fortælle os vi skal give slip på vores overbevisning om, at vi som mennesker er adskilt fra naturen.

Det er dog ikke kun i kirker vi finder ham. Han optræder stadigvæk i nogle lokalhistoriske ritualer bl.a. in England og Tyskland, samt i kunst, poesi, sang og fortællinger.

Dette lysbillede foredrag tager udgangspunkt i hans forsvinden og tilbagevenden i løbet af historien, og afsluttes med et ældgammelt eventyr, hvor han selvfølgelig optræder som én af hoved personerne.

​Jeg - Serena Rose Blossom - er født og opvokset i den sydlige England, og derfor er jeg helt naturligt præget af det keltiske verdensbillede, som har sine rødder i naturens kredsløb og årets gang. Jeg har i løbet af de seneste år deltaget i flere kurser i Nordisk Shamanisme sammen med Malene Olivarius, samt deltaget i et længere forløb i Sidhe bevidsthed med Søren Hauge og Sussie Luscinia. Jeg er uddannet storyteller på The International School of Storytelling i East Sussex, England.

Foredraget om Den Grønne Mand bliver afholdt:

Torsdag den 23. maj klokken 19 - 21

Tilmelding til foredraget Den Grønne Mand

Hvem er vi »​

På højskolen har vi hovedsagelig kurser, hvor vi arbejder med personlig udvikling og udvikling den spirituelle bevidsthed

Stensbæk - Den Holistiske Højskole

Stensbækvej 29

6510 Gram

Telefon: 51 36 18 09

Mail: info@holistisk-hojskole.dk

​Kontakt os »

Ønsker du yderligere oplysninger så kontakt os.

Kontortid: Mandag til fredag 9.00 - 15.00

​Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de sidste nyheder direkte på mail.

Stensbæk Den Holistiske Højskole
Stensbækvej 29
6510 Gram