Strikke kursus

Fordybelse, inspiration og berigende samvær


På dette kursus vil du få muligheden for at fordybe dig, lade dig inspirere og samtidig være i berigende ligesindet samvær. Alt det med omdrejningspunkt omkring det at strikke. 

Du vil lære om farver, få hjælp til dine strikke projekter og få viden om strikkens historie.

Den første dag skal det handle om fordybelse i finurlige detaljer: Dekorative opslagnings- og aflukningskanter, borter og bieser og andre typer af fin finish. Det er teknikker som kan bruges i alle typer strik og gør dit strik personligt og understreger den håndværksmæssige kvalitet, hvad enten du strikker efter opskrift eller det er egne modeller, du arbejde med.

På kursets anden dag vil vi glemme alt om funktionelle krav og pæne bagsider! I stedet for vil vi i højskolens omgivelser finde inspiration til at udforske tekstur og farver, arbejde intuitivt og omsætte indtryk til personligt udtryk i strik i form af en række spændende strikkeprøver, som du efter kurset kan videreudvikle til et strikkeprojekt inden for eksempel boligstekstil eller beklædning.

Begge dage bliver krydret med Anne Maries store viden om strik og lidt fysisk udfoldelse i form af yoga og gåture.

Medbring: Et godt udvalg af hvad du måtte have af garner: Tykke, tynde, matte, blanke, enfarvede, melerede, glatte, effektfuld, sorte, hvide… Medbring også et passende udvalg af dine strikkepinde, en skitseblok samt farve- og tegneblyanter. Desuden tøj og fodtøj til at kunne være udendørs noget af tiden – og tøj til yoga.

Underviser: Anne Marie Nielsen

Anne Marie er tekstillærer og cand. pæd. i materiel kultur. Anne Marie Nielsen har som tekstillærer undervist og formildet i en lang række sammenhænge blandt andet i en årrække på Fosen Folkehøgskole i Norge og i Ifakara Weaving Project i Tanzania, men også på frilandsmuseet Den Fynske Landsby i Odense. Anne Marie holder kurser og workshops i plantefarvning, spinding og strikning og har i den forbindelse undervist på Hørvævsmusset på Krengerup, Den Frie Lærerskole i Ollerup og på Aktivitetshuset i Flensborg. Anne Marie har desuden undervist på en lang række strikkefestivaler i ind- og udland.

​​

Kursusstart lørdag d. 21. september kl. 10.00 til søndag d. 22. september kl. 16.00

Pris for kurset:

3.100,00 / 2.835,00 i dobbeltværelse 

Enkeltværelse 300,- ekstra.

Den lave pris er for studerende, arbejdsløse og pensionister.

Tilmelding til 'Strikkekursus'

Hvem er vi »​

På højskolen har vi hovedsagelig kurser, hvor vi arbejder med personlig udvikling og udvikling den spirituelle bevidsthed

Stensbæk - Den Holistiske Højskole

Stensbækvej 29

6510 Gram

Telefon: 51 36 18 09

Mail: info@holistisk-hojskole.dk

​Kontakt os »

Ønsker du yderligere oplysninger så kontakt os.

Kontortid: Mandag til fredag 9.00 - 15.00

​Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de sidste nyheder direkte på mail.

Stensbæk Den Holistiske Højskole
Stensbækvej 29
6510 Gram