Yoga, meditation og åndedrætsøvelser

Tibetansk Bönbuddisme

Siden sidst i 80-erne har Tenzin Wangyal Rinpoche undervist i de grundlæggende Bönbuddhistiske teknikker i Vesten. Som følge heraf er en lang række mennesker samlet i grupper i mange lande med det formål, at praktisere og bevare disse ældgamle meget effektfulde teknikker. 

På kurset arbejder vi med åndedrætsøvelser, siddende yogaøvelser (tsa lung) og meditationer. Med udgangspunkt i roen i kroppen, stilhed i talen (og tankerne) og rummelighed i sindet finder vi balance på alle planer. De fysiske, de psykiske og mentale og i de åndelige. 

Denne effektfulde og meget enkle lære kan hjælpe alle til at få det bedre med blot en lille daglig indsats. Alle øvelser vil blive forklaret og instrueret på en grundig måde, så alle kan være med.

​​

Underviser Brita Sommer:

​Brita Carmen Sommer har arbejdet som pædagog og børnehaveklasseleder indtil hun som 50-årig gik på Universitetet og blev kandidat i Pædagogisk Filosofi. Derefter har hun arbejdet på Danmarks Pædagogiske Universitet/Århus Universitet som undervisningsassistent og var medstifter af Pædagogisk Filosofisk Forening og det videnskabelige tidsskrift Pædagogiske Studier, hvor hun arbejdede som redaktionssekretær og anmelderredaktør. 

I 2011 startede hun sit eget forlag, Forlaget Sommer. Siden 2001 har hun fulgt Tenzin Wangyal Rinpoche og taget en lang række kurser samt studeret i Indien på Universitetet Lishu, der er bygget og grundlagt af Tenzin Wangyal Rinpoche for vesterlandske studerende. Siden hun gik på efterløn har hun oversat og udgivet bøger af Tenzin Wangyal Rinpoche og startet Ligmincha Copenhagen. Ligmincha er navnet på en tibetansk mester og navnet på Tenzin Wangyals verdensomspændende organisation. I Ligmincha Copenhagen har Brita Carmen Sommer stiftet en folkeoplysende forening, hvor hun underviser i dzogchen, den højeste belæring i den Bönbuddhistiske tradition. Bön er Tibets oprindelige tradition, der går 17.000 år tilbage.

Kursusplan:

Fredag

19.00: Introduktion

Lørdag

9.30 - 11: De Tre Kanaler (Åndedræt)

11.15 - 12.30: Øvelser 2 og 2

14 - 15.30: Tsa Lung (siddende yogaøvelser)

15.45 - 18: Tsa Lung + meditation

Søndag:

9.30 - 11: Tsa Lung + meditation

11.15 - 12.30: Guru Yoga + meditation

14 - 15.30: Tenzin Wangyal Rinpoche + Ligmincha

​​

​Fredag d. 25. september kl. 16

til søndag d. 27. september kl. 16

Pris for kurset:

Kr. 3255,- / 2930,- i dobbeltværelse

Den lave pris er for pensionister, arbejdsløse og studerende.

Tillæg for enkeltværelse kr. 450,-

Tilmelding til Tibetansk Bonbuddisme

HÅNDTERING AF KURSER IFT COVID-19

Corona / Covid 19

Vigtig info om kurser - læs her

Hvem er vi »​

På højskolen har vi hovedsagelig kurser, hvor vi arbejder med personlig udvikling og udvikling den spirituelle bevidsthed

Stensbæk - Den Holistiske Højskole

Stensbækvej 29

6510 Gram

Telefon: 51 36 18 09

Mail: info@holistisk-hojskole.dk

​Kontakt os »

Ønsker du yderligere oplysninger så kontakt os.

Kontortid: Mandag til fredag 9.00 - 15.00

​Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de sidste nyheder direkte på mail.