​Dao De Jing​ – Spirituel workshop

At være helt uden ønsker

Dao De Jing – Bogen om vejen og kraften

Lørdag den 12. maj kl. 13.30 til 16.30

Pris: 275,- kr.​ Støttemedlemmer 225,- kr.

​​Praktiske oplysninger om workshoppen med Dao De Jing
Varighed: 3x45 minutter Der kræves ingen forudsætninger for at deltage.
​Se programmet her til højre.
​Mulighed for at købe bogen til særpris: 200 kr.

Tilmelding til Dao De Jing workshop

Workshoppen henvender sig til alle, som ønsker at genfinde balancen i forhold til naturen og til selvet. Med udgangspunkt i udvalgte passager fra bogen Dao De Jing vil vi sammen nå frem til en ny erkendelse og så småt begynde at forstå, at det er hver og én af os, der har et arbejde at udføre ved at ændre den måde, vi tænker og lever på. Vi er vidne til et voldsomt overforbrug af naturens ressourcer, og vi ser passivt til, mens medierne løbende rapporterer om naturkatastrofer rundt om på jordkloden - den ene mere omfattende end den anden. Vi tænker, at ’nogen’ må gøre noget, men indser ikke, at denne ’nogen’ er os selv! Men hvorfor give afkald på noget, når alle andre ikke gør? Kloden går ikke under, fordi jeg flyver til Thailand to gange om året? Nej, det gør den kun, hvis alle andre også tænker sådan, og hvorfor skulle de ikke gøre det? ’At være helt uden ønsker’ kunne være den ændring i den kollektive bevidsthed, der skal til for at genoprette menneskets balance i forhold til naturen.

Om at være helt uden ønsker Hvad vil det sige ’at være helt uden ønsker’, og er det overhovedet muligt ’at være helt uden ønsker’? Vi ønsker os snart det ene og snart det andet: Måske en ny bil, et andet sted at bo, en ny kæreste eller et andet arbejde. Men så snart vi har fået et ønske opfyldt, opstår der straks et nyt. Sagen er, at vi ikke ved, hvad vi har brug for, før vi har fået det. Så længe du er opfyldt af ønsker, oplever du kun livets overflade, og den er ligesom bølgerne på havet i konstant bevægelse. Vi får ikke altid det, vi ønsker os, men vi får altid det, vi har brug for. Er det muligt at finde tilfredshed i det enkle liv? At nære uden at besidde? Eller at handle uden at stræbe? Disse og lignende spørgsmål søger vi svar på, når Knud Strandby holder workshop med udgangspunkt i sin gendigtning af den kinesiske visdomsbog: Dao De Jing – Bogen om vejen og kraften.

Om bogen Det fortælles, at Lao Tzu i en alder af 80 år var i færd med at forlade Kina, fordi ingen længere fulgte hans ord. Ved grænsen til Tibet blev han af grænsevagten opfordret til at nedskrive sin lære, inden han forlod landet. På tre dage nedskrev han de 81 vers, som tilsammen udgør Dao De Jing. Et centralt begreb i bogen er ’wu-wei’ (ikke-handlen) den skabende ro ved ikke at gribe ind i verdens gang. Ingen tvivl om, at den tid, vi lever i, har brug for ’wu-wei’. Hvert vers har fået en overskrift, som går igen på de såkaldte ’daokort’. Daokortene er et praktisk værktøj for den, som gerne vil opnå en dybere forståelse af teksten samt arbejde med sin egen personlige udvikling og forsøge at ’leve Dao’. Bogen indeholder desuden 81 illustrationer, som supplerer daokortene i arbejdet med teksten.

'Dao De Jing' er det samme som Tao Teh Ching  - det er blot en nye måde at stave det på. Tao Teh Chings tekster/teorier kaldes også Taoisme.

Program - Spirituel workshop

Kl. 13:30-14:15 

Præsentation af bogen og introduktion til Dao De Jing

Kl. 14:15-14:30 

Pause

Kl. 14:30-15:15 

Arbejde med udvalgte vers

Kl. 15:15-15:45 

Pause med kaffe/te og kage

Kl. 15:45-16:30 

Forståelse af teksten og dens budskab 

Info:

Knud Strandby Thomsen, 

forfatter og musiker 

Mobil: 23 45 71 69

Mail: knudst@gmail.com 

Hvem er vi »​

På højskolen har vi hovedsagelig kurser, hvor vi arbejder med personlig udvikling og udvikling den spirituelle bevidsthed

Stensbæk - Den Holistiske Højskole

Stensbækvej 29

6510 Gram

Telefon: 51 36 18 09

Mail: info@holistisk-hojskole.dk

​Kontakt os »

Ønsker du yderligere oplysninger så kontakt os.

​Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de sidste nyheder direkte på mail.

Stensbæk Den Holistiske Højskole
Stensbækvej 29
6510 Gram