Genopdag dit indre barn

gennem ekspressiv kunst dagbog

Vi bærer alle på en indre guddommelig gnist og visdom der kan vise os vejen, til at frisætte vores indre kraft og naturlige styrke. Den ekspressive kunst dagbog er den perfekte vej til at finde den indre sandhed og vejen til en healende proces.

Ekspressiv kunst dagbog er et værktøj til at arbejde med alle følelser. Dagbogen kan vende kriser til muligheder og problemer til løsninger, ligesom forvirring bliver til klarhed og indsigt.

Mens vi vokser op, lærer vi, at der er følelser vi helst skal undgå så som: Vrede, sorg, frygt, depression og forvirring. Følelser kan også være kønsbestemt fx drenge græder ikke, pæne piger skaber sig ikke. Dvs. vi lærer at undertrykke visse følelser og mister derfor fornemmelsen af disse følelser og dermed den del af os selv. Følelser er vigtige for vores fysiske og psykiske velbefindende.

Den ekspressive kunst dagbogs metode, er en kraftfuld måde at rumme disse undertrykte eller glemte følelser. Selv smerter i kroppen kan fortælle os hvilke følelser vi undertrykker.

I arbejdet med den ekspressive kunst dagbog arbejder du med højre og venstre hjernehalvdel. Hjernehalvdelene arbejder sammen, så din venstre hjernehalvdel hjælper din højre hjernehalvdel med, at udtrykke sig. Dette gøres ved, at arbejde med begge hænder. Når du arbejder med din ikke-dominerende hånd, hjælper du hjernen til at lukke op for følelserne der ligger dybt i det limbiske system i hjernen.

Vi arbejder med forskellige materialer så som ler, collage, tusch, maling, akvarel og der arbejdes med materialerne med begge hænder, fremstilling af masker, visuel kunst, bevægelse og musik. Målet er ikke at skabe smuk kunst og det kræver derfor ingen kunstneriske evner for, at deltage.

Hver kursusdag indledes med 30 min. Qigong og afsluttes med en meditation. I løbet af en kursusdag vil der være forskellige slags meditationer, fx bevæge meditation, dansemeditation, mv.

Underviser Nina R. Kledal er den eneste i Danmark der er uddannet til at facilitere den Ekspressive Kunst Dagbog. Derudover forsker Nina i menneskers livs- og læringsforskelle, ligesom hun er uddannet lærer og designer og arbejder med mindfulness, Ekspressiv Kunstdagbog og Visioning, healing og clairvoyance.

Metoden er udviklet af: Lucia Capacchione. Ph.D., i psykologi, registreret kunstterapeut A.T.R., registreret ekspressiv kunstterapeut R.E.A.T.

Kursisters udtalelser:​

• ”Jeg følte det som om et slør er blevet løftet fra min hjerne” – Hanne
  • ”Det er vildt, at smerterne i min krop, er gemte følelser og beskrivelsen kommer ud på papiret” – Mille
  • ”Jeg havde en depression for 6 år siden men min krop kan stadig sitre, ind i mellem. Efter nogle få tegne- og skriveøvelser forsvandt den sitrende følelse i kroppen…og den kom ikke igen. – Jette

Mandag d. 29. april med indkvartering fra kl. 16.00 til  søndag d. 5. maj kl. 16.00

Pris for kurset: 4700,-/ 4200,- Kr. i dobbeltværelse. Enkeltværelse 600,- Kr. ekstra.

Den lave pris er for studerende, arbejdsløse og pensionister.

Merudgift til materialer: 200,-

Tilmelding til Genopdag dit indre barn - kunst dagbog