Skriv dig glad

Kursus om at skrive de gode oplevelser ned – og de svære

Skriver du? Måske lidt dagbog eller et brev i ny og næ? Eller har du lyst til at skrive?

På kurset ”Skriv dig glad” får du en række metoder og øvelser, der inspirerer dig til at skrive mere, med mere systematik og med flere indgange til skrivningen.

Du lærer om forskellige genrer: bullet journals, taknemmelighedsdagbog, uskrevne breve, dialoger, mindfulness-skrivning og kreativ non-fiktion. Og du lærer metoder som at bruge stikord, dagbogs-stigen, æggeur og fire dages ekspressiv skrivning til at opdage, hvordan du skal skrive for at blive mere fri og glad.

Hver dag starter med en kort guidet meditation over et tema. Derefter veksler kurset mellem oplæg, forskellige meget konkrete skriveøvelser og frivillig oplæsning, samtaler og opsamling.

Vi bruger også højskolens dejlige omgivelser til inspiration til at forholde os til naturen og vores relation til verden omkring os.

For dem, der har lyst, vil der være mulighed for en eller flere øvelser, hvor vi skriver sammen. For dem, der har lyst, er der mulighed for personlig feedback.

Kurset henvender sig både til dig, der skriver meget, og dig, der ikke skriver, for selv om du ikke synes, at du kan skrive, vil øvelserne sætte gang i noget. Det behøver hverken at være med perfekt stavning eller de rigtige kommaer, for det er kun til dig selv og for dig selv, du skriver.

Men har du lyst til at tage fat i pen eller blyant skrive noget for at blive klogere på, hvordan man kan bruge skrivningen til at få et bedre liv og et større overblik, så er kurset måske noget for dig.

Lørdag d. 11. juli kl. 14 til fredag d. 17. juli kl. 15

Underviser Lene Rimestad:

Født i 1964 i Lemvig.

Har skrevet dagbog, bullet journals, drømmedagbog og brugt ekspressiv skrivning, siden hun var 14. Har brugt skrivning til at erkende uhensigtsmæssige mønstre og se nye muligheder.

Lene er uddannet journalist og har blandt andet undervist journaliststuderende i at kreativ nonfiktion.

Er tillært udadvendt og derfor naturligt opmærksom på, hvordan nogle mennesker trives med høj grad af samvær med andre, mens andre har brug for mere alenetid for at have det godt.

Lene har undervist i mere end ti år, er uddannet journalist, cand.mag. i dansk og statskundskab og ph.d. i journalistik. Læs mere om Lene Rimestad

​​

Pris for skrivekurset:

Pris for kurset:

Kr. 5180,- / 4665,- i dobbeltværelse

Den lavere pris er for arbejdsløse, studerende og pensionister.

Tillæg for enkeltværelse kr. 900,-

​​Tilmelding til "Skriv dig glad"

Bliver man virkelig gladere af at skrive?

Ja, det gør man.

Ved at skrive tanker og oplevelser ned på papir kan man forløse traumer og slippe tanker, der går i ring. Ved at føre for eksempel taknemmelighedsdagbog kan man blive et lykkeligere menneske, der er mere bevidst om livets smukke gaver. Det viser forskning fra blandt andre den amerikanske psykologiprofessor James Pennebaker og psykoterapeuten Kathleen Adams. De har begge undersøgt, hvordan skrivningen kan gavne vores mentale sundhed.

Men det er ikke lige meget, hvordan man skriver. Nogle mennesker trives godt med at skrive meget frit, andre trives bedst med at skrive videre på halvfærdige sætninger eller bruge andre, meget faste rammer til at få gang i pen og papir.

Derfor gælder det om at finde sin egen, personlige skrivemetode, og det er kursets mål, at du går derfra med en vifte af inspirerende metoder.​​​

HÅNDTERING AF KURSER IFT COVID-19

Corona / Covid 19

Vigtig info om kurser - læs her

Hvem er vi »​

På højskolen har vi hovedsagelig kurser, hvor vi arbejder med personlig udvikling og udvikling den spirituelle bevidsthed

Stensbæk - Den Holistiske Højskole

Stensbækvej 29

6510 Gram

Telefon: 51 36 18 09

Mail: info@holistisk-hojskole.dk

​Kontakt os »

Ønsker du yderligere oplysninger så kontakt os.

Kontortid: Mandag til fredag 9.00 - 15.00

​Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de sidste nyheder direkte på mail.