Danser for en uge - Danse og performanceprojekt

Har du en dansedrøm?

Tænk at få en uge til at udleve din dansedrøm. Drømmer du om at skabe med Dansen som kunstart og middel. Hvordan ville dit udtryk gennem dans se ud i en danseforestilling/performance?

På dette ugekursus, dansetygger vi os igennem diverse danseteknikker, idéer, moves, og danseundersøgelser for at ende op med et færdigt produkt; en lille danseperformance/forestilling.

Der skal ikke en danseuddannelse til, for at performe, så blot du har dansedrømmen, er dette kursus for dig.

Har du en danseuddannelse og har du lyst til at undersøge, hvad der kan skabes over en uge ud fra dit udtryk, er du også meget velkommen.

Vi vil arbejde med naturen som hjælper, ved at danse udendørs.

Og vi vil arbejde med styrke, kropsbevidsthed, improvisation ud fra fastlagte ideer, input og inspirationer, selvundersøgelse og stilhed ud fra spørgsmålet; hvem er jeg - og se hvilken bevægelse og hvilket udtryk, det giver i dansen.

Jeg vil som underviser og koreograf, stå for eller hjælpe med at sammensætte og koreografere de små forestillinger/performance ud fra det materiale, der opstår undervejs på kurset.

Dans er et kraftfuldt udtryksmiddel som både lader dem, der ser, og dig, der udtrykker, blive berørt og bevæget et nyt sted hen i dit liv.

Kan næsten ikke vente til at vi skal det her sammen, det bliver sjovt, udfordrende og dansefantastisk!

Udsagn fra tidligere deltager:

"Undervisningen kommer fra en dyb kærlighed til dansens kraftfulde potentiale!"

​​

​Vi vil bl.a. bruge elementer fra:

* Butoh dans: Denne danseform undersøger, hvordan man er opmærksom i nuet og kan være instrument for mere. Man danser ved at afsøge og rykke grænser. Man giver historierne tilbage til naturen. Ved at give tilbage, bliver man til dansen og historierne forvandles til kunst.

* Rituel dans: Er historie fortælling. Man skaber dansen mens man danser, ved at kontakte sine rødder og den skabende kraft.

* Kropsholdning: Her arbejder vi med balance og centrering samt ”ophævelse” af kroppens tyngdekraft.

Underviser, Rosa Alba Hammer:

Min passion er dans – og virkelig at se mennesker, hvilket er muligt i dansen. Min anden passion er at hjælpe med at give plads til næste skridt i livet.

Gennem hele mit liv, har jeg været i en personlig og spirituel undersøgelse, ”hvem er jeg” inspireret af alt hvad jeg har oplevet.

Jeg er Danser og Koreograf og har modtaget undervisning i Frankrig, Spanien og Japan, samt fra forskellige udenlandske lære i Dk. Derud over jeg været Danser, Underviser og Koreograf assistent i gruppen Dance Lab gennem 10 år, hvor der blev arbejdet med eksperimenterende danseteater og performance. Jeg har lavet egne produktioner; danseforestillinger/performance, events og undervist i dans og tilbudt workshops og undervisning i Kbh., Odsherred og på den Holistiske Højskole. Er uddannet som Rituel Danseleder hos Britta Haugen, udannet som Mensendiecklærer (underviser i kropsholdning), uddannet som personlig og spirituel vejleder (Evolutionary & Visionary Coach) og hjulpet mennesker videre i livet. Jeg forsætter med at lade mig inspirere af diverse danseformer. Senest; Gaga, 5 rytmer og Tango.

Med underviser, Joakim Kjærholm Foldberg Bendsen:

Danselysten, improvisatør, musiker. Jeg bruger bevægelse til at komme videre med mig selv, og er selvundersøgende i hverdagen og på rejser. Dele af min inspiration til bevægelse og selvudvikling stammer fra min rejse til Mellemamerika, hvor jeg boede i et community og deltog i worshops og ceremonier; ’Core healing’, ’Growing in Love’, ’Freedom from the past’ og ’Silent retreat’, der alle var med til at bevæge mine følelser og indre processer, gennem blandt andet dans, movingmeditation, Vipassana og ritualer. Contact Impro og Circfit (i Cirkus Panik), har givet mig hjælp til at være intuitivt bevægende. For nyligt modtaget undervisning i traditionel ghanesisk dans og trommer i Ghana.

Har du spørgsmål vedrørende kurset, er du velkommen til at skrive til: rosahammer@hotmail.com

Lørdag d. 14. august kl. 16 til fredag d. 20. august kl. 10

Pris for kurset:

Kr. 4.950,- / 4.400,- i dobbeltværelse (Hvis du tilmelder dig kurset SENEST 28. februar 2021)

Kr. 5.150,- / 4.600,- i dobbeltværelse (Hvis du tilmelder dig EFTER 28. februar 2021)

Den lavere pris er for arbejdsløse, pensionister og studerende.

Tillæg for enkeltværelse kr. 900,-

Tilmelding til kurset her

​Rosa og Joakim afholder også weekendkurset: Dans som ceremoni

Corona / Covid 19

Vigtig info om kurser - læs her

Hvem er vi »​

På højskolen har vi hovedsagelig kurser, hvor vi arbejder med personlig udvikling og udvikling den spirituelle bevidsthed

Stensbæk - Den Holistiske Højskole

Stensbækvej 29

6510 Gram

Telefon: 51 36 18 09

Mail: info@holistisk-hojskole.dk

Kontakt os »

Ønsker du yderligere oplysninger så kontakt os.

Kontortid: Mandag til fredag 9.00 - 15.00

​Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de sidste nyheder direkte på mail.