Yoga på højskolen

​​Her på siden har vi samlet lidt information om, hvilke kurser/aktiviteter vi udbyder indenfor yoga.

Yoga er noget der trender for tiden og ikke uden grund. Vi har i vores travle hverdag brug for den ro og selvransagelse yoga kan være med til at give os.

Kurser i yoga på højskolen 2020:

9. - 12. oktober: Yoga og Stilhed

Drop-in yoga

Hver mandag kl. 16.30-18.00 

Hver tirsdag kl. 10.00-11.30 

​​

​Lidt om Hatha yoga

​På sanskrift betyder ha sol og tha betyder måne. Månen forbindes med det feminine og solen med det maskuline. Månen og det feminine relaterer sig til det parasympatiske nervesystem og solen, den maskuline energi, til det sympatiske nervesystem.

I vores daglige liv veksler det autonome nervesystem mellem at være i beredskab og hvile. Vi er for overlevelses skyld programmeret til at gå ind i kampmodus eller flugtmodus, når vi bliver alarmeret og omgivelserne kræver, at vi er i beredskab. Vi går i hvile modus, når vi føler os trygge og slapper af. På dette yoga retreat vil du blive bekendt med teknikker, som vi bevidst vil anvende til at få nervesystemet til at skifte fra beredskab og kamp over til hvile og indre fred. Disse teknikker vil du efter et kursus eller aktivitet også kunne anvende, når du kommer hjem, for at reducere stress i en travl hverdag.

Lidt om Yin yoga

Yin yoga bringer kroppen i en sundere balance og frigiver bunden energi.

​Yin yoga er en yogaform som består af lange dybe stræk, som påvirker både muskler og bindevæv. Det er når vi påvirker bindevævet, at vi får store og varige forbedringer i kroppen.

Det er ikke kun bindevævet omkring muskler og led, der påvirkes - også i de indre organer arbejdes der med alle meridianer/energibaner.

I denne yogaform er det centralt, at man i alle asanas (yogaøvelser) giver kroppen tid til at give efter og slippe sine spændinger, i stedet for at presse kroppen.​​

Derfor foregår øvelserne i et langsomt tempo og holdes forholdsvis længe (3-5 minutter for hver asana). Man opnår herved også en meditativ virkning, som afstresser og beroliger både krop og sind.

​​I Yin yoga bruger man principperne fra mindfulness i vores yin, og arbejder således i en atmosfære af accept og venlighed.

Yin yoga er at anbefale til alle - og specielt til mennesker med stress, angst eller lignende tilstande samt fysiske besværligheder.

Corona / Covid 19

Vigtig info om kurser - læs her

Hvem er vi »​

På højskolen har vi hovedsagelig kurser, hvor vi arbejder med personlig udvikling og udvikling den spirituelle bevidsthed

Stensbæk - Den Holistiske Højskole

Stensbækvej 29

6510 Gram

Telefon: 51 36 18 09

Mail: info@holistisk-hojskole.dk

​Kontakt os »

Ønsker du yderligere oplysninger så kontakt os.

Kontortid: Mandag til fredag 9.00 - 15.00

​Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få de sidste nyheder direkte på mail.