Maden på højskolen har en hel central rolle, da vi mener at maden påvirker os både fysisk og psykisk.
Til måltiderne lægger vi stor vægt på, at alle sanser bliver pirret. Når menuen planlægges, tænker vi på, at der skal være flere farver og former repræsenteret. I køkkenet behandler de råvarne med kærlighed og omhu, og retterne anrettes smukt.
Vi serverer velkrydrede og velsmagende vegetariske retter.
Alt mad der serveres på højskolen er økologisk eller endda biodynamisk.
Vi serverer vegetariske måltider, og kan efter aftale, efterkomme ønsker om veganske madønsker. Har du mælke eller gluten allergi, tager vi gerne hensyn til det.
Ud over de ovennævnte ting, beder vi dig at oplyse om du har allergier. Så tager vi hensyn til det så godt som vi kan.
Maden er alsidigt, og der er altid noget for alle.
Hvis du har meget specielle behov. som ikke direkte er knyttet til en allergisk reaktion, vil vi bede dig om selv at tage det med du spiser. Der serveres ingen kød på højskolen.
OBS: Fødevareallergi:
Vi lægger mange kræfter og ressourcer i vores økologiske og vegetariske madlavning – og det er vigtigt for os at maden på højskolen smager alle, og at vi tager hensyn til forbrug og natur. Derfor er det vigtigt, at såfremt man har specielle behov i forhold til fødevarer, at det bliver noteret i tilmeldingsformularen. Samtidig er det også meget vigtigt at notere sig, at man kun melder ud, hvilke fødevarer man ønsker udeladt, såfremt det virkelig er et reelt behov i forhold til helbred. På den måde kommer vi ikke til at opleve mad- og ressourcespild.
Derfor tillader vi os at tage et passende beløb for de fødevarer, vi evt. skal erstatte i madlavningen:
- 150 kr. for et weekendkursus
- 300 kr. for et ugekursus
Vi håber på forståelse for dette.
Til vores madlavning har vi mulighed for at erstatte visse fødevarer med alternativer (ex. plantemælkeprodukter i stedet for komælk i varme retter eller dadler i stedet for sukker), hvis du af helbredsmæssige årsager ikke tåler disse.
Vi kan tage hensyn til de mest gængse fødevareallergier :
Glutenholdige kornprodukter, dvs. hvede
Æg og produkter på basis af æg
Sukker
Jordnødder og produkter på basis af jordnødder
Soja og produkter på basis af soja
Mælk og produkter på basis af mælk (herunder laktose
Nødder, dvs. mandler, nødder eller andre slags nødder
Selleri og produkter på basis af selleri
Kontakt os venligst for eventuelt andre fødevareallergier på info@holistisk-hojskole.dk gerne med emneteksten 'fødevareallergi' eller tag en snak med os, på tlf 51361809 for at høre om detaljerne, hvis du er i tvivl.